Lettergrootte:
  • A  A  A  

De commissie bezocht haar collega’s in Kleve

Terug naar vorige pagina

Op 29 oktober 2019 bracht onze commissie -in aanwezigheid van wethouder Grete Visser- een bezoek aan de ‘Integrationsrat’ van de gemeente Kleve. De Integratieraad is wat betreft haar doelstellingen en taken vergelijkbaar met onze commissie.

Wij werden door de Integrationsrat en door de Kleefse ‘Ersten Beigeordneten’, de heer Willibrord Haas, ontvangen in het ‘Rathaus’ van Kleve.  In november 2017 bezochten de Kleefse collega’s ons al eerder in Nijmegen.

Tijdens de bijeenkomst spraken beide commissies over de thema’s: religie, economie, sport en cultuur. In de vorm van een wereldcafé werd door beide partijen informatie en kennis uitgewisseld. De deelnemers kregen zo een beter inzicht in de manier waarop het betreffende buurland zich met deze thema’s bezig houdt. Ook kregen we inzichten die we kunnen gebruiken voor ons eigen toekomstige werk om passende maatregelen te nemen of voor te stellen om bijvoorbeeld een succesvolle integratie te realiseren.

De bijeenkomst werd met een gezamenlijke maaltijd afgesloten. Aan tafel werd verder over de uitkomsten van de tijdens het wereldcafé besproken thema’s gesproken.