Lilav Mesto

Mijn naam is Lilav Mesto. Ruim 5 jaar geleden ben ik in Nederland terechtgekomen, als vluchteling uit Syrië met een Koerdische afkomst. Na de uitbraak van de oorlog in Syrië en mijn vlucht naar Nederland zijn onderwerpen als migratie, inclusie en diversiteit een belangrijke drijfveer geworden in alles wat me bezighoudt. Na mijn vlucht wilde ik mijn leven weer hervatten en vorm geven aan een nieuwe identiteit. De studentenstad Nijmegen leek me de plek waar ik dat kon en wilde realiseren.

Op eigen houtje heb ik gezorgd voor overplaatsing naar Nijmegen. Onder indruk keek ik naar de tekst onder de Waalbrug 'Refugees Welcome'. Op dat moment voelde ik dat ik geland was. Het gastvrije Nijmegen en haar mensen hebben me het gevoel gegeven dat ik erbij hoor en deze stad is sindsdien mijn nieuwe thuis geworden. Nijmegen is voor mij een plek van ontmoeting en verbinding, waar je mensen uit alle windstreken tegenkomt en interesse voelt in elkaars levensovertuigingen en invalshoeken.

Momenteel studeer ik Social Work aan de hogeschool van Nijmegen en Arnhem. Daarnaast ben ik werkzaam bij YOIN Entrea Lindenhout, een jeugdorganisatie in Gelderland. Daar zet ik me in voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen en gezinnen met een vluchtverleden. Als bevlogen Nijmeegse met een vluchtelingachtergrond én een achtergrond in het sociale domein wil ik een bijdrage leveren aan de besluitvorming van het beleid rondom migratie en vluchtelingen. Op deze manier kan ik mijn steentje bijdragen aan een inclusiever Nijmegen waar iedereen ertoe doet en erbij hoort.